Berlin Dag 4, East Side Gallery

Kunstverk og historie preger byen veldig sterkt. Som alle andre byer så er det veldig mye å se å gjøre i Berlin, men jeg var desverre syk mesteparten av turen men denne dagen var nokk den værste for meg. Var ganske mye senge liggendes, men ville ikke kaste bort hele turen på å ligge i en seng, så presset meg selv til å gjør noe. Det værste er å bær dårlig på tur, men har jo spart opp å betalt mye for å se å oppleve forskjellig. Jeg hadde ikke planer om å kaste bort alt. Vi fant ut at East Side Gallery lå et par minutter gange unna hotele vårt, som passet helt hypperst. Så da gikk turen dit for dagen, vi gjor ikke så mye anna en å ligge i senga å se på tv til vi la oss.

Berlin Dag 3, Berliner Muren

Dette var dagen vi valgte å vær fulltids turrister. Dagen startet med at vi dro for å se på Brandenburg Gate (Bilde under). Jeg er veldig fasinert av arkitektur så det er alltid like interesant å få sett forskjellige landemerker, selvom mange av de kan minnes om hverandre. Vi reiste tilbake i tid for å vise vår respekt for de europeiske omkomne jødene under krigen, med å besøke “Memorial to the Murdered Jews of Europe”. Vi dro også til den berømte “Muren” for å få litt mer innblikk i historien som omhandler den. Fikk lært det at hvor en muren engang sto har de market på bakken. så man kan gå rundt i Berlin å kunne se hvor muren har vært selvom den ikke fysisk er der lengre, er bare lit igjen av den noen plasser. Jeg kunne tengt meg å reise tilbake for å fått sett mer av historien som er igjen av byen som for eksempel, Sachsenhausen. Det var en konsentrasjons kamp for politiske fanger og var den som hadde flest nordmenn. Kampen lå ca 1t unna hotele vårt og vi hadde planer om å reise, men så ble det til at vi aldri dro.

 

Berlin Dag 2 , Alexanderplatz, Shopping

vi hadde ikke planlagt så mye av ture, vi tokk dag for dag som de kom. Vi valgte å reise til Alexanderplatz, for å gjør litt sightseeen men ikke så mye shopping tbh. Vi reiste til Berlin med bare håndbagasje siden det var det billigste alternativet, ikke at vi var så mange dager i Berlin uansett. Det å gå rundt i gatene i Berlin føles litt ut som å reise tilbake i tid. Tar vi kjøpesenteret Alexa for eksempel, det er bygget i nyere tid men i en veldig gammeldags stil. Trafikklysene har en kulturell bakhistorie de også. Laget i 1961, og man finner ampelmannchen på alle souviner butikker. Jeg fant Dunkin i Berlin. Trodde det bare fantes i Amerika for å vær helt ærlig, så ble litt overasket.